Relax & Restore Yoga

Relax & Restore Yoga
Restorative yoga >> ELKE MAANDAG 9.30 uur

Een mix van Restorative Yoga en Yoga Nidra. Deze zachte en weldadige vorm van yoga kan door iedereen beoefend worden. In deze lessen ondersteunen we het lichaam bij de poses d.m.v. bolsters, dekens, blokjes, riemen enz. Een aanrader voor wie kampt met (chronische) pijn, vermoeidheid, burn-out of voor wie tot rust wil komen en ontspannen.

Boek nu Relax & Restore yoga

Wat is restorative yoga?

Restoratieve yoga leert ons stil en aanwezig te zijn,het heeft een link met mindfulness en is een eerder receptieve dan actieve vorm van yoga. De vorm waarin je lichaam ligt, is echter wel geleend uit de actieve yogabeoefening.

Voorwaartse of achterwaartse buiging, inversie, twist of laterale buiging. Het draait meer om openen dan om het verlengen of spannen van onze spiergroepen. Je wordt als het ware in een pose gelegd voor een hele poos, wat deze yogavorm heel laagdrempelig maakt en toegankelijk voor iedereen. Voor degenen die last hebben van stress, trauma, ziekte of blessure, kan deze yogavorm therapeutisch zijn. Iedereen kan er baat bij hebben.

De voordelen van Restorative Yoga

  • Het helpt genezing bij ziekte, blessure of na een operatie.
  • Kwalen waar je het zeker voor kan inzetten zijn:
  • verkoudheid, griep, vrouwenkwalen, hoofdpijn door spanning of angst, lagerugpijn, lastige vertering, slaapproblemen en vermoeidheid.
  • Wat we willen aanwakkeren is je 'relaxation response', zoals dokter Herbert Benson dat mooi benoemt. Je moedigt je lichaam dan aan om chemische stoffen en hersensignalen uit te sturen die je spieren en organen kalmeren en de bloedtoevoer naar je hersenen verhogen.
  • De relaxation respons activeert je parasympathisch zenuwstelsel dat je lichaam in een toestand van rust en herstel brengt.   

 

Beschikbare docenten

Klanten getuigen

"Leuk dat jullie je jaarlijkse internationale yoga dag doen, ik heb de laatste jaren telkens meegedaan en vind het een super initiatief! Blijf zo voortdoen.
Groetjes!
Klant: Emmy de Kouter, Temse
"Ik heb al op heel wat plaatsen yoga gedaan maar bij jullie yogacentrum kom ik echt thuis. De persoonlijke benadering spreekt me heel erg aan. Ik voel me hier welkom en behandeld als mens.
Thanks!
Klant: Elsa de Bruijn

Volg ons op Facebook

Yoga Op Maat

  • Casinostraat 15 
    9100 Sint-Niklaas
  • 0496-864886

BE678617344

Alterna
webdesign w247.be