Slim & Shape Yoga

Slim & Shape Yoga

De Slim & Shape Yoga WORKOUT© bevat doelgerichte yoga-asana’s, ademhalingsoefeningen en balmassagetechnieken om je lichaam in shape te brengen en te houden, verhoogt het energieniveau, is goed voor de gezondheid, werkt tegen stress en maakt de geest rustig.

Schrijf je hier in!


Wat is Slim & Shape Yoga?

Na jarenlange yoga ervaring en onderzoek heeft Kathy Schoonhoven - Kamasc (RYT® 500 Yoga Alliance) specifieke technieken weten samen te brengen tot een yogasysteem met bijzondere eigenschappen.  
Haar missie is jou stressvrij te laten zijn. Hierdoor kunnen een hoop lichamelijke en psychische klachten vermeden worden. Nog een mooie bijkomstigheid van weinig stress: je kunt meer genieten van de dingen om je heen. En je zult zoveel prettiger zijn voor jezelf en de mensen om je heen! Daarnaast wil ze via Slim & Shape Yoga jou helpen helemaal tevreden te zijn met je lichaam!

Wat doe je tijdens een Slim & Shape yoga les?

De Slim & Shape Yoga WORKOUT© bevat doelgerichte yoga-asana’s, ademhalingsoefeningen en balmassagetechnieken om je lichaam in shape te brengen en te houden.

Bovendien zorgt deze vorm van yoga voor een energiek lichaam en een rustige geest. Tijdens een Slim & Shape Yoga WORKOUT© doorloop je altijd 8 essentiële stappen. Een reguliere workout duurt 1 uur.

De Slim en Shape stappen:

 1. ADEMHALING
  Een specifieke ademhalingstechniek vormt de belangrijkste basis van je Slim & Shape Yoga-workout. 
  Je beoefent deze ademhalingstechniek om het oxidatieproces (van de vetcellen) optimaal op gang te brengen en je geest en zenuwstelsel te laten ontspannen en ready te maken voor stap 2 t/m 8.
 2. SLOW FLOW
  De ademhalingstechniek die je tijdens stap 1 hebt geoefend ga je nu koppelen aan de Slim & Shape Yoga slow flow. Deze speciale flow bevat altijd een selectie van specifieke bewegingen en houdingen die het afval- en shapingsproces versnellen en ondersteunen.
 3. ACHTEROVERBUIGINGEN
  Deze zijn intensief en zeer effectief. Tijdens de workout bouw je de zogenoemde backbends langzaam op. Omdat we de achteroverbuigingen koppelen aan de specifieke ademhalingstechniek zijn ze dubbel zo effectief! De Slim & Shape Yoga docent begeleidt hierbij jouw ademhaling.
 4. TEGENBEWEGINGEN
  Na alle achteroverbuigingen waarbij we de rugwervels naar elkaar toe hebben gebracht, is het tijd voor het creëren van ruimte tussen elke rugwervel om de wervelkolom weer te neutraliseren. Hiervoor worden zowel passieve als actieve shapings-houdingen uitgevoerd. De Slim & Shape Yoga docent zal hierin variëren.
 5. DETOX 1: TWISTS
  Het detox-gedeelte bestaat uit 3 onderdelen. Het afvoeren van afvalstoffen is een cruciaal onderdeel van jouw slim & shape proces. Het eerste detox-onderdeel bevat de yoga-twists.
 6. DETOX 2: KAPALBHATI
  Dit is de breath of fire oftewel de vuurademhaling. Deze techniek komt uit de Kundalini yoga. Het maakt onderdeel uit van de Slim & Shape Yoga WORKOUT, omdat het een effectieve manier is om de buikorganen te masseren en de hersenen te voorzien van meer zuurstof voor een heldere mind.
 7. DETOX 3: BUIK-BALMASSAGE 
  Tijdens het 3e deel van de detox ga je de buik-massage ervaren met de unieke Slim & Shape Yoga bal, die speciaal voor Slim & Shape Yoga ontworpen is.
 8. EINDONTSPANNING + SLIM & SHAPE AFFIRMATIE
  De eindontspanning, inmiddels beter bekent als Savasana! Sommige ervaren Slim & Shapers doen Savasana op de bal en sommigen gaan liever voor de traditionele savasana-houding. Beide is ok!

  Tot slot geeft de Slim & Shape Yoga docent je een affirmatie mee die jouw slim en shape proces zowel bewust als onbewust positief kan beïnvloeden. 

 

Praktische info over de slim en shape yoga

Slim & Shape Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen van elke leeftijd én voor elk niveau!

Beschikbare docenten

Klanten getuigen

"Ik heb al op heel wat plaatsen yoga gedaan maar bij jullie yogacentrum kom ik echt thuis. De persoonlijke benadering spreekt me heel erg aan. Ik voel me hier welkom en behandeld als mens.
Thanks!
Klant: Elsa de Bruijn
"Ik had al veel van yoga gehoord, maar had hier nog geen enkele ervaring mee. Tot ik me inschreef voor de Start to Yoga lessenreeks. Er ging een wereld voor me open. Ik ben daarna eerst begonnen met Hatha lessen en na 6 maanden ben ik een stapje hoger gega ...„Klant: Anne de wilde, Sint-Niklaas

Volg ons op Facebook

Yoga Op Maat

 • Casinostraat 15 
  9100 Sint-Niklaas
 • 0496-864886

BE678617344

Alterna
webdesign w247.be