Yin Yoga

Yin Yoga

Yin yoga is een heerlijke yoga vorm. helpt die spieren te stretchen en ontspannen en zorgt ook voor een intense geestelijke ontspanning. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen zoals blokken, riemen, bolsters en dekens om makkelijker in een houding te blijven. Ontdek nu ook op Maandag onze Stretch & Relax lessen!

Schrijf je hier in!Wat is Yin Yoga?

Deze vrij recente yoga vorm, waarbij poses voor een langere tijd (tussen 3 à 5 min) worden aangehouden, is een zachte doch intense yoga vorm. Grotendeels bestaan de yin yoga oefeningen uit zittende en liggende poses welke een zeer ontspannend effect hebben op het lichaam. Anders dan bij de "yange" vormen van yoga zoals de Vinyasa, waarbij de focus ligt op de spieren, wordt bij yin yoga de nadruk gelegd op het ontspannen van de spieren ookwel stretchen genoemd. De oefeningen worden passief en zonder krachtinspanning uitgevoerd, waarbij de houdingen minstens 3 minuten worden volgehouden. Doordat je langere tijd ontspannen in eenzelfde houding blijft, kan je op je diepere bindweefsels (zoals botten, gewrichten, fascia) en op je meridianen werken. De stroming van energie in je lichaam wordt hierdoor in balans gebracht. Tijdens de les speelt er ontspannen muziek, deze yin yoga les wordt afgesloten met een korte meditatie.

Vraag een proefles aan

Yin yoga, pure ontspanning voor lichaam en geest

Deze vorm van yoga is uitermate geschikt voor mensen met blessures en/of chronische pijn. Yin yoga oefeningen brengen rust én energie tegelijkertijd. Yin Yoga is pure ontspanning. Yin Yoga kan gezien worden als een voorbereiding op meditatie, een diepe stretching van de spieren en het hele lichaam.

Voordelen van Yin yoga

  • Laat vooral de energie stromen
  • Zorgt voor een enorme flexibiliteit
  • Helpt bij het loslaten of omgaan met emoties
  • Brengt je dieper in jezelf
  • Helpt pijn overwinnen, zowel fysiek als mentaal.

 

Praktische info over Yin Yoga

Instappen kan op elk gewenst moment zolang er plaatsen vrij zijn. Geen ervaring vereist!

 

Ben je op zoek naar Yin Yoga lessen regio Waasland, Sint-Niklaas? Kom dan zeker eens een les proberen in ons centrum te Sint-Niklaas. Lessen worden gegeven in kleine groepen voor meer aandacht en meer effect!

Beschikbare docenten