Beter humeur dankzij Yoga

Geschreven op 20/02/2018 in yoga lifestyle
Beter humeur dankzij Yoga

Uit onderzoek is gebleken dat yoga niet enkel goed is voor je lichaam, flexibiliteit en conditie. Er is nu bewijs dat yoga ook grote invloed heeft op je humeur en gemoedstoestand.

Yoga maakt stressvrij

Yoga heeft een grote invloed op het verminderen van stresshormonen. Een zelfde soort resultaat word gemeten met het krijgen van regelmatige massage. Dit word onder andere tot stand gebracht door de verbeterde ademhaling die yoga teweegbrengt. door bewuster te gaan ademen worden er bepaalde processen in ons lichaam geactiveerd die onze stresshormonen doen afnemen. Ook het feit dat je bewuster met je lichaam omgaat heeft een zeer positieve invloed.

Beter slapen door yoga

Naast de vermindering van stress heeft yoga ook een positieve invloed op de slaap. slecht in slaap vallen of  wakker liggen midden in de nacht is iet dat veelal ontstaat door stress en stresshormonen. doordat yoga beoefefen de stresshormonen doet verminderen zal ook tijdens de slaap minder aanmaak van deze stresshormonen zijn en zelf een verhoging van melatonine plaatsvinden. Melatonine is ons slaaphormoon wat verstoord kan worden door stresshormonen.

Met yoga haal je de zon in je lijf!

Probeer eens een lesje uit in ons yogacentrum in Sint-niklaas. Een proefles aanvragen doe je hier