Yoga Food: Bietensalade

Geschreven op 23/05/2017 in yoga lifestyle
Yoga Food: Bietensalade

Soms heb ik ineens zin in een stukje vlees. Ook al hoort dit eigenlijk niet thuis in een yogisch dieet, eet ik waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Daarom geven we hier regelmatig een goed en gezond recept mee voor jullie!

Ingrediënten Yogi Bietensalade

  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 1 eetlepel (bio) mayonnaise
  • 1 halve eetlepel Balsamico azijn
  • 350 g rauwe rode bieten
  • 1  sjalot
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 65 g pijnboompitjes of gehakte nootjes
  • 150 g veldsla
  • 200 g pecorino (of Geitenkaas als je dat lekker vindt)

Meng de sauzen met elkaar en voeg een beetje pepper/zout toe. Schil de rode bieten en snijd deze in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Roer de bietjes en de sjalot door de saus. Laat ze minimaal 10 minuten marineren. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 8 minuten krokant. Doe de pijnboompitten erbij en bak ze 2 minuten mee. Laat het spek en de pitten even uitlekken op keukenpapier. Doe op ieder bord een laagje veldsla. Vervolgens leg je de bietenmengeling erover. Lepel wat spekjes en pitten er over en versier met de pecorino (of blauwe kaas). 

TIP: maak er een echte maaltijd van en voeg 350 gram gekookte en afgekoelde quinoa toe!