Yoga of Pilates?

Geschreven op 5/05/2017 in yoga lifestyle
Yoga of Pilates?

Yoga en Pilates zijn momenteel beide zeer hip! Een matje, een yogapakje, je hebt het voor beiden nodig, Maar blijkbaar hebben ze niet meer gemeen als dat. Hier leg ik het even voor je uit.

Yoga bestaat al langer

Yoga is heel wat ouder dan Pilates, en vind zijn ontstaan in Azië ruim 5000 jaar geleden. Pilates vond zijn ontstaan in het begin van de 20ste eeuw... Welke van de 2 kies je best, of is er de mogelijkheid om deze twee te combineren? 

Pilates en Yoga...meer dan stretchen

Hoewel zowel yoga als pilates vooral rond stretchen draaien, ligt de focus op heel andere delen van het lichaam. Yoga spreekt je hele lichaam aan, en dan met name je armen en rug worden versterkt, terwijl pilates vooral op je 'core' of het middenlichaam gericht is.

Lichaam en geest

Pilates en Yoga zijn beide gebasseerd op de connectie tussen lichaam en geest, maar bij yoga is die nog net wat sterker aanwezig. Hoewel je van pilates ook ontspannen naar huis zal gaan, legt yoga meer nadruk op spiritualiteit, terwijl het bij pilates meer om de fysieke activiteit gaat.

Spieroefeningen

Met yoga spreek je dan wel je hele lichaam aan, wie vooral omwille van spierversterking op een matje kruipt, kiest toch beter voor pilates. Daar ligt de klemtoon namelijk op het verbeteren van de dynamiek en evenwicht van je lichaam door de belangrijkste spieren, het middenrif, te viseren.

Yogalates; Yoga en Pilates in één!

Voor wie van beide bewegingsvormen de voordelen wilt hebben is er nu een nieuwe bewegingsstijl ontstaan: Yogalates. In deze bewegingsstijl krijg je de ontspannende ingang van yoga gecombineerd met de spierversterkende Pilatesoefeningen. Sinda enkele weken kan je deze Yogalates volgen in Yogacentrum Yoga op Maat in Sint-Niklaas! Pilates en yoga in 1? Boek hier jouw lesje yogalates!