Welke Yoga kiezen voor beginners

Geschreven op 19/04/2017 in yoga lifestyle
Welke Yoga kiezen voor beginners

Jij wilt graag starten met yoga? Je wilt een yoga kiezen als beginner in Sint-Niklaas? Of wil je kijken of yoga iets is voor jou? Omdat er zo veel vormen van yoga zijn is de keuze niet altijd even makkelijk. Daarom hier een woordje uitleg over hoe en waar je kan starten met yoga.

Welke yoga studio kies je?

De keuze van yoga studio is de eerste stap in jouw zoektocht. Er zijn in deze tijd veel concurrenten op het gebied van yoga, hoe groter de plaats is waar je woont, hoe meer keuze er is. Voordat je beslist waar je heen gaat is een beetje onderzoek dus zeker aan te raden. Onderzoek de volgende punten;

  • Hoeveel deelnemers zitten er in een les? In een groep van maximaal 12 deelnemers is er altijd meer persoonlijke aandacht voor jou als beginner, de manier waarop jij de yoga houdingen uitvoert is zeer belangrijk voor jouw lichaam en het effect van yoga, zonder die persoonlijke begeleiding weet je nooit zeker of jij de yogahouding wel goed uitvoert.
  • Is het yogacentrum voor alle leeftijden of richt het zich tot een bepaald publiek? Als jij op zoek bent naar een yoga vorm voor een oudere leeftijdscategorie kan je beter naar een centrum zoeken waar er ook daadwerkelijk een aanbod is voor jouw leeftijd, zo weet je zeker dat er voldoende ervaring is bij de docent om jou te begeleiden.
  • Heeft de docent de juiste diploma's? Om op een goed en hoog niveau les te geven is een juiste opleiding vereist. check altijd de opleiding van de docent. Dit moet minimum een opleiding van 200 uur zijn geweest.
  • Ondersteuning bij lichamelijke klachten? In sommige yoga plaatsen doe je gewoon mee met de les, zit je in een grote groep en is er geen persoonlijke begeleiding mogelijk.  In ons centrum van yoga op maat werken we in groepen van maximum 12 deelnemers en is er ruimte om specifiek te werken aan lichamelijke klachten. De docenten leren je kennen en houden rekening met jouw "beperkingen" en wensen.

 

Welke yoga kies je voor beginners in Sint-Niklaas

Je bent op zoek naar yoga voor beginners in Sint-Niklaas en om de juiste yoga te kiezen voor beginners moet je met een aantal punten rekening houden. Ben je op zoek naar ontspanning of ben je op zoek naar meer lenigheid, of wil je juist werken aan je spieren en je conditie. Yoga kan namelijk dienen als ontspanning, maar kan perfect dienen als fitness op hetzelfde moment. het is bij yoga dus in feite niet zo dat je met een rustige vorm moet beginnen om uiteindelijk een intensieve yoga vorm te kunnen doen. Als beginner in yoga kan je perfect beginnen bij de meest intensieve vorm!
Zo kies je het beste:


Hopelijk heeft dit artikel geholpen bij het maken van uw keuze! Kies hier voor yoga voor beginners in Sint-Niklaas!