Kinderyoga voor Professionals

Kinderyoga voor Professionals
De initiatieworkshop 'Kinderyoga voor professionals' is erop gericht om leerkrachten, opvoeders, ouders en andere kinderbegeleiders een kijkje te laten nemen in de wondere wereld van kinderyoga.

We horen steeds meer over de effecten van yoga en ook voor kinderen zijn deze wetenschappelijk bewezen. Daarom dat er op scholen en ook thuis meer vraag is naar kinderyoga en dat men benieuwd is wat het precies inhoudt.

Waarom kinderyoga voor professionals

Niet iedereen heeft tijd en/of zin om een lange kinderyoga-opleiding te volgen om erachter te komen wat je allemaal kunt doen op het gebied van yoga met kinderen. Deze beknopte doch leerzame workshop geeft je de nodige baggage en Know-how mee om aan de slag te gaan met jouw kids.

Wat Leer je tijdens deze initiatieworkshop?

  • We kaderen kinderyoga: wat is het?
  • We onderscheiden leeftijdscategorieën en zien waar de toolbox van kinderyoga zoal uit bestaat.
  • Je gaat naar huis met vele tools om in direct de praktijk te brengen, thuis of op het werk.
  • Je krijgt een hand-out mee met dat wat we tijdens de workshop bespreken.

Data Initiatie: 8/7 en 12/8, 16/9, 13.30u-16.30u

Vervolgworkshop: Kinderyoga voor professionals

In de vervolgworkshop 'Kinderyoga voor professionals' gaan we dieper in op de materie. We ontdekken manieren om met kinderen meditatief bezig te zijn en te ontspannen door middel van gronding en massage. Ook kijken we hoe we met de adem kunnen werken bij kinderen. We beleven weer twee volledige gethematiseerde kinderyogalessen voor verschillende leeftijdscategoriën. En je gaat naar huis met een aantal nuttige muziektips.

Data: 5/7 en 19/8, 30/9, 13.30u-16.30u

Vervollediging: Kinderyoga voor professionals

(enkel te volgen na minimum de initiatieworkshop)
In de vervollediging van 'Kinderyoga voor professionals' ontdekken we meer over yoga voor kinderen. Een aantal basishoudingen uit de yoga komt aan bod. Oefenen staat in deze workshop centraal, we maken zelf een kinderyoga-oefening. Ook kijken we naar de basishouding van begeleiders van kinderen en hoe zij zichzelf geaard en ontspannen kunnen houden. Affirmaties als ondersteuning van de yogahoudingen en duo-houdingen zullen we ook bespreken.

Data: 22/7 en 26/8, 16/10, 13.30u-16.30u

Praktisch:

Uw docent: Nina Bosch

Prijs: €60,- voor een losse workshop
€110,- voor twee workshops samen (zie Vervolg- en/of Vervolledigingsworkshop)
€150,- voor de drie workshops samen (zie Vervolg- en Vervolledigingsworkshop)Inschrijven verplicht!