Workshop | Yoga voor een gezonde rug

Workshop | Yoga voor een gezonde rug

"We’ve got your back!"

Heb je vaak last van rugpijn, spanning in de nek of schouders? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

We krijgen vaak de vraag van mensen of yoga kan helpen bij hun rugklachten, welke yoga precies goed is of welke specifieke oefeningen goed zijn voor deze rug klachten. Ook in de les zien we veel mensen met rugpijn en rugklachten.

Dat bracht ons tot het samenstellen van deze speciale workshop vol met de juiste tools en houdingen om hier zelf verandering in te brengen. Het doel van deze workshop is om jezelf bewust te maken van je houding en de mogelijkheden die yoga-houdingen geven voor een leven met minder pijn. Je krijgt praktische tips mee die je na de workshop in je dagelijks leven kunt gebruiken.

Programma yoga voor een gezonde rug

We starten ontspannen met een kopje thee en gaan onderzoekend te werk. Wat voor rugklachten heb je? Waar hebben jouw klachten mee te maken? Wanneer heb je vooral last?
Wij besteden aandacht aan de houding, spieren, gewrichten maar ook aan welke invloed de levensstijl, stress, voeding en emoties hebben op de gezondheid van de rug.
Daarna gaan wij aan de slag met specifieke oefeningen uit de yoga en yogatherapie. Het ontspannen, stretchen en versterken van de rug staat bij deze houdingen centraal. Ook krijg je ademhalingstechnieken aangeleerd om te ontspannen.

Einddoel: Je leert zelf je rug versterken, versoepelen en herstellen.

Praktische info Rug yoga

Prijs: € 45,- inclusief thee en een gezonde snack

Data Rugyoga:

  • Zondag 27 oktober: van 9.30 tot 12.30 uur
  • zaterdag 7 december: van 14 tot 17 uur

De workshop gaat door vanaf 5 personen.

Jouw Docent:
Manon Koster is een geregistreerd yoga teacher. Toen ze 5 jaar geleden werd aangereden verliep haar herstel moeizaam en in Manons ogen (te) langzaam. Ze begon te zoeken naar yoga-oefeningen om haar herstel te ondersteunen en volgde workshops van o.a. Sadhguru: een van India's meeste bekende yogi's en spirituele leiders. Inmiddels heeft ze meer dan 300 opleidingsuren op haar naam staan, waaronder ook een opleiding tot yogatherapeut, met specialisatie voor rug, nek en schouders.